کابل کشی شبکه


پانامگ 18 تیر 1401 10 دقیقه مطالعه
کابل کشی شبکه

کابل کشی شبکه

کابل کشی شبکه عبارت است از نصب کابل شبکه بین نود های کاربران، تجهیزات شبکه و سوییچ ها و سایر موارد قرار گرفته در شبکه که دارای پورت شبکه می باشند. پایداری یک شبکه کامپیوتری در قدم اول وابسته به بستر غیر فعال شبکه می باشد. کابل کشی شبکه دارای استاندارد ها و قواعد مخصوص به خود می باشد که اثر خود را در سرعت ارتباط و طول عمر شبکه تا قطع کامل ارتباط به شدت نشان می دهد. در شبکه های کامپیوتری نحوه و رعایت اصول کابل کشی شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع نحوه کابل کشی کامپیوتری به طور مستقیم بر روی کیفیت و عمر شبکه موثر بوده و توجه به استانداردهای این کار در هنگام نصب، سبب می‌شود که شبکه از قابلیت اطمینان، ‌پایداری و کیفیت بالایی برخوردار باشد و مدیر شبکه به سادگی قادر به عیب یابی و رفع اشکالات احتمالی باشد. کابل کشی استاندارد شبکه های کامپیوتری از مهمترین بخش های نصب و راه اندازی شبکه است.  کابل کشی شبکه های کامیپوتری مهم ترین و اصلی ترین اقداماتی می باشند که لازم است با رعایت استانداردها و انتخاب تجهیزات مناسب و با کیفیت در نهایت به بهترین شکل انجام شوند. برای ارائه این خدمات به صورت اصولی و درست لازم است بر اساس شرایط محیط و نوع شبکه و تجهیزات و دستگاه های موجود در آن، ابتدا طرح اصلی ایجاد و با نرم افزارهای مخصوص نقشه آن طراحی شود. در نهایت با استفاده از کابل و سایر تجهیزات پسیو شبکه مراحل راه اندازی شبکه انجام میشود.

 

چطور کابل کشی شبکه را انجام دهیم ؟

کابل کشی جزو خدمات پسیو شبکه می باشد. شبکه شامل قواعد و مراحلی است که در ذیل به آن می پردازیم. در اینجا گروه شبکه پاناتل سعی کرده تا بهترین روش را برای شما دوستان و عزیزان همراه گردآوری نماید .

 

تهیه نقشه قبل از کابل کشی شبکه

تهیه نقشه قبل از کابل کشی شبکه

 

گام نخست : تهیه نقشه برای کابل کشی شبکه

کابل کشی بدون نقشه مانند رانندگی بدون آدرس می باشد. ابتدا باید از محل بازدید و نیاز های کارفرما مشخص شود. سپس مطابق با آن نقشه نود ها کشیده شده و میزان و مسیر کابل ها معلوم گردد. سپس نقشه تهیه شده در اختیار نیروها قرار داده شود تا مطابق آن کابل کشی اجرا شود. مسیر کابل ها باید در نقشه معلوم باشد. نود ها همگی باید دارای شماره بوده تا نیروهای اجرایی از روی آن، پریز ها و پچ پنل ها را شماره گذاری نمایند. رک ها، سوییچ ها و هر چه نصب می شود نیاز به نقشه آرایش شده دارد. این امر به زیبایی و رفع مشکلات آتی کمک شایانی می کند.

چه مواردی در نقشه طراحی شده برای کابل کشی شبکه دیده می شود ؟

  • مسیر ترانکینگ و سینی های کابل کشی در کابل کشی شبکه
  • مسیر کابل کشی شبکه ، دوربین ، ‌برق ،‌ تلفن ،‌ برق اضطراری
  • تعداد نود های شبکه، تلفن ، برق و UPS
  • محل قرار گیری رک های ایستاده و دیواری
  • محل قرارگیری دیتا سنتر و اتاق سرور
  • محل قرار گیری دوربین های مدار بسته
  • متراژ و میزان تجهیزات مورد نیاز

گام دوم : انتخاب مسیر کابل کشی شبکه

کابل کشی شبکه های کامپیوتری از هر مسیری امکان پذیر نیست و با توجه به موانع باید مسیری انتخاب گردد تا حداقل فاصله را از رک داشته و زیبایی کار رعایت گردد. در صورت کار در محیط های اداری زیبایی را در اولویت قرار دهید. نکته فنی مهم که در این انتخاب مسیر کابل کشی شبکه باید رعایت کنید، این است که از عبور کنار کابل های برق و تجهیزات تولید کننده نویز اجتناب کنید. این نویز سبب اختلال در انتقال اطلاعات می گردد. حداقل فاصله کابل شبکه از کابل برق ۳۰ سانتیمتر می باشد. در صورت اجبار از عبور با فاصله کمتر از کابل های روکش دار FTP استفاده کنید و مسیر کابل را از انواع عایق دار انتخاب نمایید. مسیر کابل برق را از مسیر کابل شبکه جدا نمایید. بهتر است بگوییم انتخاب مسی بایستی به گونه ای باشد که ؛ حداقل فاصله را از رک داشته باشد و همچنین سبب زیبایی کار شود. همچنین توجه به این نکته لازم است که کابل شبکه در مجاورت کابلهای برق فشار قوی و یا تجهیزات تولید کننده نویز قرار نگیرند. انتخاب بهترین مسیر برای نصب شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است و ارتباط مستقیمی با سرعت و عمر شبکه کامپیوتری دارد.

گام سوم : انتخاب کابل شبکه برای کابل کشی شبکه ( نوع برند ، نوع کابل و … )

در بازار ( پاناتل به عنوان بزرگترین تامین کننده کابل های شبکه از برند های معتبر در خدمت شما می باشد ) کابل‌های مختلفی برای انتخاب وجود دارند که به سه دسته کیفیت متوسط، کیفیت بالا و فیک تقسیم می‌شوند. مهم است که کابل کیفیت خوبی داشته باشد تا در آینده دچار مشکلات در شبکه نشوید. همچنین بهتر است تمامی تجهیزات از یک برند تهیه شوند تا حداکثر هماهنگی را با یکدیگر داشته باشند.

سعی کنید کابل و کیستون و سایر موارد را از یک برند ( یا کابل شبکه لگراند ، یا کابل شبکه نگزنس ، یا کابل شبکه بی ام بی یا کابل شبکه بلدن ) انتخاب نمایید تا حداکثر هماهنگی بین آنها برقرار شود.

گام چهارم : دسترسی یا بستر کابل های شبکه برای کابل کشی شبکه

طبق اصول استاندارد،‌جهت جلوگیری از آسیب احتمالی به کابل های شبکه و دوربین و همچنین زیبایی کار ،‌بایستی آنها را خارج از دید و دسترس قرار داد و جهت این موضوع آنها را در بستر هایی قرار میدهند. بسترهایی که می‌توانند برای کابل شبکه در نظر گرفته شوند عبارتند از: ترانک و داکت، لوله‌های فلکسی و فلزی، سینی‌های پلاستیکی و فلزی و… . انتخاب هر یک از این موارد با توجه به نوع محیط صورت خواهد گرفت. یکی از نکات مهم در کابل کشی این است که کابل شبکه نباید در دسترس باشد و دیده شود. در دسترس بودن کابل سبب آسیب زدن به آن بصورت عمدی یا سهوی می گردد. بستری که برای کابل در نظر گرفته میشود شامل انواع مختلفی مانند ترانک و داکت، لوله های فلزی و فلکسی، سینی های فلزی و پلاستیکی و … می باشد.با توجه به محل قرار گرفتن کابل یکی از موارد فوق را انتخاب می نماییم. مثلا روی دیوار های داخل اتاق ها از نصب ترانک یا داکت کشی با توجه به حفظ زیبایی استفاده می شود. در سقف و کف و روی دیوار ها برای تعداد کم کابل از انواع لوله و برای حجم بیشتر از سینی استفاده می شود. انتخاب آن کاملا بستگی به نوع محیط دارد. مورد دیگر دسترسی آسان و امکان تعویض و یا افزودن احتمالی نود شبکه می باشد. با دیدی به آینده بستر رو طوری انتخاب نمایید که امکان افزایش تعداد کابل را داشته باشد. در صورت استفاده از کابل برق و شبکه در یک ترانک از جدا کننده استفاده نمایید. در صورت استفاده از لوله، لوله های جداگانه جهت برق و کابل شبکه در نظر بگیرید و بین انها فاصله بیندازید.

 

بستر کابل شبکه و جا دهی آنها داخل رک شبکه

بستر کابل شبکه و جا دهی آنها داخل رک شبکه

 

 کابل کشی شبکه از کف

یکی از روش های کایل کشی شبکه کابل کشی از زیر زمین یا کف می باشد. دو روش در این نوع کابل کشی وجود دارد. استفاده از کف کاذب یا داخل کف ساختمان.

 کابل کشی کف ساختمان

بدین منظور در هنگام اجرای کف ساختمان به اندازه ارتفاع سینی عمق قرار می دهیم. در صورت اجرا در ساختان آماده ابتدا کف ساختمان به اندازه کمی بیشتر از ارتفاع سینی تراشیده می شود. سپس سینی ها خوابانده شده و کابل ها در آن قرار داده می شوند. از سینی های فلزی درپوش دارد استفاده نمایید. به فواصل مختلف و در سر پیچ ها هندهول نصب نمایید تا بتوانید به کابل ها دسترسی داشته باشید. در نقاط محل پریز ها فلور باکس نصب شده و پریز ها داخل آن قرار می گیرد.

 کابل کشی زیر کف کاذب

در این مدل پس از نصب کف کاذب سینی ها را زیر ان قرار داده و کابل کشی را در آن انجام می دهیم.

گام پنجم : نحوه نصب و طول مجاز کابل شبکه برای کابل کشی شبکه

طول مجاز قابل استفاده برای کابل شبکه ۹۰ متر می باشد. به همین منظور در طراحی محل سوییچ ها باید آنها را در مرکز، یا جایی قرار دهید که طول کابل از این مقدار بیشتر نگردد. در صورت طولانی بودن مسافت از دو یا چند رک استفاده کرده و از آنها تا رک مرکزی کابل های ارتباطی بکشید. از کشیدن زیاد کابل خودداری نمایید. این امر سبب تغییر نازک شدن سیم داخل کابل و یا نیم قطع شدن آن میگردد که به تبع افت سرعت و قطعی را در پی خواهد داشت.

گام ششم : لیبل زنی بر روی کابل های شبکه در کابل کشی شبکه

لازم است که در ابتدا و انتهای تمامی کابل‌های شبکه با استفاده از نمراتور و یا لیبل های پلاستیکی، لیبل گذاری شود تا کار پیدا کردن یک کابل به سادگی انجام گیرد. همچنین در جاهایی که کابل‌های زیادی وجود دارند، روی کابل نیز لیبل گذاری انجام خواهد شد. تمامی کابلها باید در ابتدا و انتهای آن با استفاده از نمراتور، لیبل شیشه ای و یا پرینت لیبل شماره گذاری گردد تا پیدا کردن یک کابل به راحتی انجام پذیرد. در جاهایی که حجم بالایی از کابل از کنار هم عبور می کنند در فواصل مختلف روی کابل نیز شماره گذاری می شود. شماره گذاری کابل دارای فرمت مخصوصی می باشد که نشان دهنده نود، شماره پورت پچ پنل، شماره رک، شماره اتاق و موارد اینچنین است که پیدا کردن را بسیار سهل و آسان می نماید.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*