بررسی انواع کابل شبکه CAT5,CAT6,CAT7


پانامگ 30 بهمن 1401 12 دقیقه مطالعه
بررسی انواع کابل شبکه CAT5,CAT6,CAT7

بررسی انواع کابل شبکه CAT5,CAT6,CAT7

انواع مختلفی از کابل شبکه وجود دارند که اکثر آن ها با نام CAT معرفی می شوند. بهتر است که به بررسی انواع کابل شبکه cat5, cat6, cat7 بپردازیم. جالب است بدانید که انواع این کابل‌ها برای اتصال، انتقال داده و اطلاعات استفاده می شوند. کابل شبکه از جمله تجهیزاتی است که در سیستم به آن‌ها نیاز داریم. این تجهیزات مهم در طیف گسترده‌ای روانه بازار شده‌اند که هر یک از آن‌ها در شبکه برای انتقال داده و اطلاعات در بین رایانه‌ها، روترها، سوئیچ‌ها و شبکه‌های ذخیره‌سازی وظیفه خاص خود را به عهده دارند. در واقع نوع مناسب استفاده از هر یک از کابل‌ها به ساختار و توپولوژی معماری کلی سیستم وابسته است. برای اتصال به اینترنت به استفاده از کابل شبکه نیاز داریم که در انواع مختلفی تقسیم‌بندی شده‌اند. جالب بدانید که ایده ارتباطات دیجیتالی در سال ۱۸۴۴ توسط فردی به نام ساموئل مورس و اختراع تلگراف ارائه شد. به  این ترتیب در چند سال اخیر شاهد افزایش سرعت ارتباطات و برقراری ارتباط سریع بین کامپیوترها شدیم که مورد توجه افراد زیادی قرار گرفت. کابل شبکه به مجموعه سیم‌های گفته می شود که از متریال مس و شیشه طراحی و ساخته شده‌اند. پس این کابل‌ها بین مولفه و اجزای شبکه به کار برده می شوند. کابل‌ها رسانه‌هایی مهم هستند که داده‌ها در بین آن‌ها جریان پیدا کرده و  به وسیله دستگاهی در شبکه‌های ارتباطی به دستگاهی دیگر انتقال پیدا می کنند.

این تجهیزات مهم در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده‌اند که به طور کلی می توان آن‌ها را در انواع کابل شبکه بدون شیلد و شیلددار تقسیم‌بندی نمود. بهتر است که در ادامه با هر یک از انواع کابل‌های شبکه آشنا شوید و بدانید که چه تاثیری می توانند در زندگی ما داشته باشند.

انواع کابل شبکه

کابل شبکه یکی از مهمترین انواع تجهیزات برای انتقال داده و اطلاعات به حساب می‌آید که در انواع شیلددار و بدون شیلد طراحی و ساخته شده‌اند. این کابل‌ها به صورت ۸ رشته سیم دو به دو هستند که در یکدیگر تنیده شده‌اند.

کابل‌شبکه بر اساس سرعت

کابل ها، رسانایی هستند که داده ها بین آنها جریان دارند و این داده هارا از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری انتقال می دهد.

کابل Cat3 UTP 
این کابل ها معمولا در شبکه های توکن رینگ و BaseT 10 استفاده میکنند و از 4 جفت سیم به هم تابیده شده مسی تشکیل شده اند. از کابل های CAT3 فواصل 100 متر را میشود کابل کشی کرد.تا سرعت 10Mbps پشتیبانی میکند.حداکثر پهنای باند کابل های Cat3 تا 16 مگاهرتز است.

کابل Cat4 UTP 
کابل Cat4 در شبکه های توکن و رینگ استفاده میشود و از 4 زوج سیم به هم تابیده شده تشکیل میشوند، تا سرعت 10Mbps را پشتیبانی میکند. درحال حاضر از این کابل ها کم تر استفاده مشود.

کابل Cat5 UTP 
این کابل ها دارای سوکت RJ45 استو از 4 جفت سیم مسی به هم تابیده شده تشکیل شده است. تفاوت Cat5 با کابل های قبل در این است که این کابل در شبکه توکن رینگ، Fast Ethernet استفاده میشود و تا 100Mbps سرعت را پشتیبانی میکند. و پخنای باند تا 100 مگاهرتز دارد.

این کابل ها در شبکه خانگی کاربرد دارد. برای استفاده در فاصله های زیاد (از صد متر بیشتر) باید از رابط استفاده کنند و گرنه باعث به وجود آمدن اختلال در مسیر میشود و بسته های اطلاعاتی گم میشوند.

کابل Cat5e UTP 
این کابل ها در شبکه های Fast Ethernet، Ethernet، Gigabit Ethernet استفاده میشود، پهنای باند در این کابل ها برابر 100 مگاهرتز و سرعتی معادل 1Gbps دارد.

کابل Cat6 UTP 
این کابل ها در شبکه گیگابایت اترنت و G Ethernet 10 مورد استفاده قرار میگیرد. تا فاصله 55 متری، از سرعت 10 Gbps پشتیبانی میکند. در فاصله هایی تا حدود 100 متر سرعت 1 Gbps دارند، و تا 250 مگاهرتز پهنای باند دارد.

در بین این کابل ها یک جدا کننده فیزیکی بین ۴ جفت سیم وجود دارد که تداخلات الکترومغناطیسی را کم کند.باید دقت کنید دیگر اجزا برای استفاده از این کابل مثل جک ها، پچ پنل و… طبق این استاندارد باشند.

کابل Cat6a UTP 
این کابل مانند Cat6 UTP هست و در سال 2009 معرفی و به بازار اومد.و در شبکه های گیگابایت اترنت و G Ethernet 10 و سرعتی برابر 10 Gbps را پشتیبانی میکند. و پهنای باندی برابر با 500 مگاهرتز دارد.

کابل Cat7 UTP 
این کابل ها در شبکه های Gigabit Ethernet و G Ethernet 10 استفاده میشود و تا سرعت 10 Gbps را پشتیبانی میکند. و پهنای باندی معادل 600 مگاهرتز میدهد.

ترتیب رنگ بندی در سوکت شبکه بسیار مهم است. عدم رعایت اصول رنگ بندی کابل شبکه در سوکت شبکه، ارتباط کابل لن را غیر پایدار و یا غیر ممکن می‌سازد. برخی از افراد گمان می‌کنند همین که هر دو سر کابل لن، رنگ بندی یکسانی داشته باشد کافیست! نحوه رنگ بندی کابل‌های شبکه CAT۵ و CAT۶ که توسط تکنیسین‌ها و متخصصان شبکه در هنگام ضرب (پرس) سوکت یا پانچ کیستون مورد استفاده قرار می‌گیرد در ایران با استاندارد T-۵۶۸B است. توجه داشته باشید، برقراری ارتباط توسط کابل لن فقط با ترکیب رنگ بندی خاص ممکن خواهد بود و رنگ بندی اشتباه (حتی اگر ترتیب رنگ‌ها را در دو سر کابل رعایت نشود) ارتباط را ایجاد نخواهد نمود.

کابل شبکه بازرگانی پاناتل

کابل شبکه شیلدار

کابل شبکه شیلد دار به دلیل داشتن لایه محافظ داخلی دارای قابلیت محافظت از اطلاعات جاری در برابر تداخلات الکتریکی و مکانیکی یا نویز می‌باشد. نوع شیلد می‌تواند از جنس مس یا آلومینیوم باشد. کابل لن شیلددار بدون تأثیر نویز کابل‌های فشار قوی به راحتی بر روی سینی کابل استفاده می شود و از هزینه های جانبی لوله گذاری جلوگیری می شود. در استفاده از کابل شیلد‌ دار بهتر است از خمش مستمر کابل جلوگیری شود. کابل لن شیلد دار در متراژهای ۳۰۵ و ۵۰۰ متری به صورت پیچیده دور قرقره های چوبی تولید و به بازار عرضه می شود. مراکز عرضه کننده کابل لن شیلد دار با فروش این محصول با قیمت مناسب و کیفیت بالا از طریق سایت های اینترنتی به رفاه حال شما مصرف کنندگان عزیز می اندیشید.

کابل شبکه ماینر

اگر که با شرایط و ویژگی های ماینر آشنایی داشته باشید می دانید که مهم ترین ویژگی برای ماینر این است که از یک کابل لن با ویژگی ها و قابلیت‌های بالا استفاده کنید. قطعا بهترین کابل شبکه برای ماینر را می‌توانید از بین دو برند نگزنس و لگرند انتخاب کنید. همانطور که پیشتر به این موضوع اشاره کردیم این دو برند به دلیل محبوبیت بالایی که دارند اتصال به شبکه را آسانتر می‌کنند و در نتیجه قابلیت های زیادی را برای دسترسی در اختیارتان قرار می‌دهند.

برای کابل لن ماینر نیز مانند دیگر اتصالات باید حتما از کابل های لن استفاده کنید؛ از آنجایی که ماینر به صورت شبانه روز در حال کار کردن است و باید اطلاعات را بدون عیب و نقص تبادل کند، پس باید از بهترین کابل شبکه لن برای ماینر استفاده کنید که بتواند این قابلیت را برای شما ایجاد کند.  یکی از بهترین کابل هایی که برای ماینر می‌توانید تهیه کنید، خرید کابل شبکه نگزنس CAT6 sftp از بهترین کابل لن موجود برای ماینر به شمار می رود.

کابل شبکه شهید قندی

کابل شبکه شهید قندی یزد به صورت پخش عمده و قیمت درب کارخانه در نمایندگی تهران (برقچی) به مشتریان ارائه می شود. پروژه های مخابراتی در سراسر ایران می‌توانند به صورت عمده و با قیمت رقابتی کابل‌های فیبر نوری و  کابل لن شهید قندی یزد را از این مجموعه خریداری نمایند. شهید قندی یزد یکی از بزرگترین تولید کنندگان کابل های مخابراتی مسی و فیبر های نوری به همراه کابل های شبکه در ایران است که پروژه های دولتی بسیار زیادی در ایران ملزم به استفاده از محصولات این برند در پروژه های خود می باشند. کابل لن شهید قندی یزد در انواع کابل های شبکه cat5 و cat6 به صورت : UTP FTP SFTP تولید شده و در قرقره های ۳۰۵ متری و ۵۰۰ متری می تواند مورد استفاده قرار گیرند.

کابل شبکه اوت دور

کابل شبکه Outdoor دارای روکش اضافی جهت حفاظت در برابر عوامل فرسایشی محیط است. کابل لن outdoor غیر دفنی دارای یک روکش PE مشکی رنگ و در حالت دفنی علاوه بر روکش فوق ، یک لایه حفاظتی Steel Armorded و یک لایه سم که سبب جلوگیری از آسیب دیدن توسط حیوانات جونده مانند موش می باشد.

کابل های شبکه شهید قندی یزد به صورت تخصصی برای استفاده به صورت : Indoor  و Outdoor استفاده می‌شوند. کابل های شبکه oudoor غالبا با عایق های xlpe مشکی تولید می‌شوند و کابل های شبکه indoor دارای عایق pvc می باشند.

کابل شبکه کراس

کابل ارتباطی بین دو کامپیوتر به کابل کراس معروف می باشد که نحوه بستن این کابل با کابل ارتباطی یک کامپیوتر با سوئیچ شبکه متفاوت می باشد.

تفاوت کابل Straight و Crossover

تفاوت کابل Straight و Cross در نحوه رنگبندی سیم ها می باشد

در کابل Straight هر دو سر کابل با یک استاندارد ( استاندارد A یا B) سوکت زنی می شود.

در کابل Crossover یک سر کابل استاندارد A و سردیگر کابل استاندارد B می باشد.

تفاوت کابل شبکه CAT5 و CAT6

معمولا کابل های شبکه به دو دسته Cat5 , Cat6 تقسیم میشوند ، که این کابل ها از جنس مس ساخته شده اند و هرچه درجه خلوص مس آنها بیشتر باشد دارای کیفیت بهتر و افت ولتاژ کمتری هستند و در مقابل قیمت آنها نیز به طبع افزایش پیدا می کند . کابل های Cat6 و Cat5 از چهار زوج سیم(هشت رشته سیم) به رنگ های آبی – سفید آبی،نارنجی – سفید نارنجی ، سبز – سفید سبز ، قهوه ای – سفید قهوه ای ، تشکیل شده که در آنها دو رشته سیم وظیفه ارسال اطلاعات ، دو رشته سیم نیز وظیفه دریافت اطلاعات و چهار رشته بعدی فقط نقش نویز گیری را ایفا می‌کنند. کابل‌ شبکه Cat 6 دارای پهنای باند 250MHz هستند و برای استفاده در اترنت گیگابیتی طراحی و ساخته شده اند. این كابل هم دارای نوع ارتقا یافته به نام کابل Cat6E است.

  • در کابل های Cat6 بین هر دو زوج سیم فویل قرار داده شده است تا امر نویز گیری بهتر انجام گیرد.
  • در کابل های Cat6 قطر کابل افزایش یافته است.
  • افت ولتاژ Cat6 تا حد چشم کیری پایین تر از Cat5 است.
  • این نوع کابل ها (Cat6) برای مسافت های طولانی بهتر هستند. برای اتصال کابل های Cat5, Cat6 به کارت شبکه از سر سیم های Rj-45 استفاده میگردد .این سر سیم ها برای کابل های Cat6 , Cat5 متفاوت میباشند تفاوت اصلی 2 کابل cat5 و cat6 سرعت انتقال اطلاعات آن می باشد به طوری که کابل های Cat5 سرعتی در حدود 100mbs داشته و کابل های cat6 تا 10 برابر این سرعت یعنی 1000mbs قابلیت جابجایی دیتا را دارند و این یکی از مزیت های آن می‌باشد .
  • سرعت کابل CAT5e: سرعت تا 1 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 100 مگاهرتز
  • سرعت کابل CAT6: سرعت تا 1 گیگابیت بر ثانیه اما طول کابل تا 55 متر سرعت تا 10 گیگابیت بر ثانیه با فرکانس 250 مگاهرتز تحویل می‌دهد.
  • سرعت کابل CAT6a: سرعت تا 10 گیگابیت بر ثانیه حتی با 100 متر کابل‌کشی و با فرکانس 500 مگاهرتز تحویل می‌دهد.
  •  سرعت کابل CAT7: جدیدترین دسته‌بندی کابل‌های شبکه است که در 100 متر کابل‌کشی سرعت 10 گیگابیت بر ثانیه تحویل می‌دهد و فرکانس انتقال آن 600 مگاهرتز است.

امروزه، دسترسی به اینترنت و استفاده از شبکه‌های کامپیوتری، عضو جدانشدنی زندگی روزمره و مدرن شده‌ است به گونه‌ای که نه تنها کاربران به صورت شخصی، در مصارف روزمره خود به آن نیاز دارند، بلکه بسیاری از تجهیزات تحت عنوان اینترنت اشیاء نیز، بدون وجود شبکه‌ای قدرتمند، توانایی کارکرد ندارند.

برای دسترسی به اینترنت و شبکه‌ای سریع، تجهیزات و قطعات بسیاری استفاده می‌شوند به طوری که اگر از هر انسان معاصری در مورد این تجهیزات سوال شود، به احتمال زیاد نام مودم، روتر، سوئیچ و غیره را خواهد برد اما مشخص است، که هیچکدام از این تجهیزات، بدون وجود Networking cables، بلااستفاده خواهند شد.

کابل شبکه (Lan cables)، در حقیقت اتصال میان تجهیزات شبکه را برقرار می‌سازد به طوری که بازدهی و کیفیت شبکه، به صورت مستقیم به آن‌ بستگی دارد.

انتخاب و تهیه Networking cables، به حدی اهمیت دارد که در صورت انتخاب غلط، سیگنال‌ها و اطلاعات بسیار تحت تاثیر قرار می‌گیرند و کار به جایی خواهد رسید، که سیگنال به صورت بسیار ضعیف منتقل شده و دسترسی به شبکه را مختل خواهد کرد.

Networking cables در انواع مختلف و با ویژگی‌های منحصر به فرد تولید و عرضه شده‌اند و به طور کل، می‌توان گفت که براساس طول مفید انتقال اطلاعات و سرعت و کیفیت این انتقال، دسته‌بندی می‌شوند.

این به این معنی است، که اگر به عنوان مثال، یک Networking cables توانایی انتقال سیگنال تا 10 متر را داشته باشد، در طول بیشتر از 10 متر، افت سیگنال به وجود خواهد آمد و این به این معنی است که هرچه طول بیشتر شود، افت سیگنال بیشتر خواهد شد.

از طرف دیگر، کابل‌های شبکه در مدل‌های مختلف، توانایی انتقال اطلاعات تا سرعت مشخصی را خواهند داشت و چنانچه شبکه شما نیازمند سرعت بالایی باشد، باید به صورت صحیح کابل لن مورد نیاز آن شبکه را تهیه کرد زیرا سرعت انتقال سیگنال و در نهایت کیفیت اطلاعات، به طور مستقیم به آن بستگی دارد.

برچسب‌ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rating*